When Villa Paradiso opened in Oslo back in 2004, pizza made in a wood-fired stone oven was something completely new. Guests loved the Neapolitan way of making pizza, which at that time you could only find with us. Fast forward to modern times, and there has been a proliferation of very high-class pizza restaurants in this country. Therefore, we are extremely proud to take the next step by obtaining such a certification. This certification can be seen as a promise from us at Villa Paradiso. A promise to always cherish our heritage and a reminder to promote the traditional Neapolitan pizza that AVPN aims to preserve.
AVPN is Italian for Associazione Verace Pizza napoletana. It's basically about serving a product that is regarded as the pizza with a capital P - approved by an association that celebrates and preserves the classic Neapolitan way of making pizza. Pizza has over 1000 years of history, so this is very much about history and traditions, about the love for genuine ingredients, about the craftsmanship behind the dough, and the passion of the pizza chefs.
But it's not just about the certification itself; it's about passing on traditions and the way of making pizza to future generations. So that generations in the future are guaranteed to experience authentic Neapolitan pizza - just like you and me today. Because more than anything, what we want is for our guests to feel like they're taking a little trip to Naples and Italy every time they visit us.
To achieve AVPN certification, one must adhere to very specific quality standards, both in terms of ingredients and how the pizza dough is fermented and baked.
Would you like to experience the certification firsthand? Come visit our restaurant in Bergen to truly taste the flavors of Naples and Italy! The original Pizza Margherita, adorned with the colors of the Italian flag, 'tricolore,' is worth savoring day after day...
Da Villa Paradiso åpnet i Oslo tilbake i 2004, var pizza laget i vedfyrt steinovn noe helt nytt. Gjestene elsket den napolitanske måten å lage pizza på, som du den gang bare fikk hos oss. Spoler man frem til moderne tid, har det åpnet veldig mange pizzarestauranter av høy klasse her i landet. Vi er derfor svært stolte av å ta det neste steget nå, ved å få en slik sertifisering. Denne sertifiseringen kan sees på som et løfte fra oss i Villa Paradiso. Et løfte om å hele tiden verne om arven vår, og en påminnelse om å løfte frem den tradisjonelle napolitanske pizza som AVPN ønsker å bevare.
AVPN er italiensk for Associazione Vera Pizza Napoletana. Det handler kort fortalt om å servere et produkt som er sett på som pizzaen med stor P, godkjent av et forbund som hyller og bevarer den klassiske napolitanske måten å lage pizza på. Pizza har over 1000 års historie så dette handler i høyeste grad om historie, tradisjoner, og kjærligheten til gode råvarer. Og ikke minst om håndverket som ligger bak deigen – samt lidenskapen hos pizzakokkene.
Men det handler ikke bare om sertifiseringen i seg selv. Det handler om å videreføre tradisjoner og måten å lage pizza på til kommende generasjoner. Sånn at generasjoner i fremtiden er sikret å få oppleve ekte napolitansk pizza – akkurat på samme måte som deg og meg i dag. For det vi ønsker, mer enn noe annet, er at dufår følelsen av en liten tur til Napoli og Italia hver gang du besøker oss!
For å få en AVPN-sertifisering må man leve opp til helt spesielle kvalitetsnormer. Både når det gjelder råvarer og hvordan man hever og baker ut pizzaen.
Ønsker du selv å oppleve sertifiseringen i praksis? Ta turen innom vår restaurant i Bergen for å virkelig kjenne på smaken av Napoli og Italia! Selve originalen, Pizza Margherita, med fargene fra det italienske flagget, «tri colore», er verdt å smake på, dag etter dag...
PS! Wolt sine kunder kåret pizzaen på Villa Paradiso Bergen til Bergens beste pizza i 2023 – les mer om det her!