Bordbestilling

Trykk på ønsket restaurant under for å bestille bord.

VILLA PARADISO

En gledelig nyhet for Villa Paradiso Bergen!

Exciting news from Villa Paradiso Bergen!

Villa Paradiso Bergen er vanvittig stolte av å være den eneste pizzarestauranten i Norge som har kvalitetsstemplet en AVPN-sertifisering gir. Sertifiseringen blir gitt til noen få restauranter, verden rundt, som bevarer de autentiske napolitanske pizzatradisjonene.

Villa Paradiso Bergen is proud to be the only pizza restaurant in Norway to have been awarded the quality stamp of AVPN certification. This certification is given to a few restaurants around the world that preserve the authentic Neapolitan pizza traditions.

When Villa Paradiso opened in Oslo back in 2004, pizza made in a wood-fired stone oven was something completely new. Guests loved the Neapolitan way of making pizza, which at that time you could only find with us. Fast forward to modern times, and there has been a proliferation of very high-class pizza restaurants in this country. Therefore, we are extremely proud to take the next step by obtaining such a certification. This certification can be seen as a promise from us at Villa Paradiso. A promise to always cherish our heritage and a reminder to promote the traditional Neapolitan pizza that AVPN aims to preserve.

Love and traditions

AVPN is Italian for Associazione Verace Pizza napoletana. It's basically about serving a product that is regarded as the pizza with a capital P - approved by an association that celebrates and preserves the classic Neapolitan way of making pizza. Pizza has over 1000 years of history, so this is very much about history and traditions, about the love for genuine ingredients, about the craftsmanship behind the dough, and the passion of the pizza chefs.

But it's not just about the certification itself; it's about passing on traditions and the way of making pizza to future generations. So that generations in the future are guaranteed to experience authentic Neapolitan pizza - just like you and me today. Because more than anything, what we want is for our guests to feel like they're taking a little trip to Naples and Italy every time they visit us.

What does it take to obtain the certification?

To achieve AVPN certification, one must adhere to very specific quality standards, both in terms of ingredients and how the pizza dough is fermented and baked.

  • First and foremost, it is necessary to have an approved stone oven capable of cooking pizzas at approximately 450 degrees Celsius for a maximum of 90 seconds.
  • Additionally, only approved suppliers of ingredients for the dough and toppings are permitted. For example, our pizzas are made with San Marzano tomatoes (sourced from the slopes of Mount Vesuvius in Naples). Our dough is made from the finest '00' flour, which is naturally imported from Naples.
  • Furthermore, it is also essential to have certified pizza chefs who both handle the dough and stretch the pizza base in very specific ways.
  • The evidence of a properly made pizza can be seen with the naked eye; the crust known in pizza jargon as the 'cornicione,' should be airy and measure 1-2 cm, with a finely speckled leopard pattern acquired from the heat of the oven.

Would you like to experience the certification firsthand? Come visit our restaurant in Bergen to truly taste the flavors of Naples and Italy! The original Pizza Margherita, adorned with the colors of the Italian flag, 'tricolore,' is worth savoring day after day...

Da Villa Paradiso åpnet i Oslo tilbake i 2004, var pizza laget i vedfyrt steinovn noe helt nytt. Gjestene elsket den napolitanske måten å lage pizza på, som du den gang bare fikk hos oss. Spoler man frem til moderne tid, har det åpnet veldig mange pizzarestauranter av høy klasse her i landet. Vi er derfor svært stolte av å ta det neste steget nå, ved å få en slik sertifisering. Denne sertifiseringen kan sees på som et løfte fra oss i Villa Paradiso. Et løfte om å hele tiden verne om arven vår, og en påminnelse om å løfte frem den tradisjonelle napolitanske pizza som AVPN ønsker å bevare.

Tradisjoner og kjærlighet

AVPN er italiensk for Associazione Vera Pizza Napoletana. Det handler kort fortalt om å servere et produkt som er sett på som pizzaen med stor P, godkjent av et forbund som hyller og bevarer den klassiske napolitanske måten å lage pizza på. Pizza har over 1000 års historie så dette handler i høyeste grad om historie, tradisjoner, og kjærligheten til gode råvarer. Og ikke minst om håndverket som ligger bak deigen – samt lidenskapen hos pizzakokkene.

Men det handler ikke bare om sertifiseringen i seg selv. Det handler om å videreføre tradisjoner og måten å lage pizza på til kommende generasjoner. Sånn at generasjoner i fremtiden er sikret å få oppleve ekte napolitansk pizza – akkurat på samme måte som deg og meg i dag. For det vi ønsker, mer enn noe annet, er at dufår følelsen av en liten tur til Napoli og Italia hver gang du besøker oss!

villa paradiso pizzadeig tipo 00 mel
Mange av pizzaioloene våre er oppvokst i Italia, og har en stor lidenskap for å lage ekte italiensk pizza

Hva skal til for å få sertifiseringen?

For å få en AVPN-sertifisering må man leve opp til helt spesielle kvalitetsnormer. Både når det gjelder råvarer og hvordan man hever og baker ut pizzaen.

  • Først og fremst er man nødt til å ha en godkjent steinovn, hvor man kan steke pizzaene på ca 450 grader i maks 90 sekunder.
  • Man er også nødt til å kun bruke godkjente leverandører av ingredienser til deig og topping. Våre pizzaer er laget med San Marzano Tomater (som kommer fra bunnen av fjellet Mount Vesuvius i Napoli), for å ta et konkret eksempel. Deigen vår er laget av det fineste «00» mel, som selvsagt er importert fra Napoli.
  • I tillegg er man også nødt til å ha sertifiserte pizzakokker som både setter deigen og åpner pizzabunnen på helt bestemte måter.
  • Selve beviset på at pizzaene er riktig, kan du se med det blotte øyet; Skorpen rundt, på pizzaspråket kalt cornicione, skal nemlig være luftig og på 1-2 cm med et finprikket leopardmønster som den får fra den varme ovnen.

Ønsker du selv å oppleve sertifiseringen i praksis? Ta turen innom vår restaurant i Bergen for å virkelig kjenne på smaken av Napoli og Italia! Selve originalen, Pizza Margherita, med fargene fra det italienske flagget, «tri colore», er verdt å smake på, dag etter dag...

ekte napolitansk pizza bergen villa paradiso
Velkommen til Villa Paradiso for et lite stykke Italia – og pizza med skikkelige ingredienser!

PS! Wolt sine kunder kåret pizzaen på Villa Paradiso Bergen til Bergens beste pizza i 2023 – les mer om det her!

Se vår Matmeny